Atraktívne polosladké sýtené víno Mília sparkling ‘23 bolo vyrobené v limitovanom množstve. Hrozno z tohto novošľachtenca bolo ručne oberané v kvalite výber z hrozna pri cukornatosti 26°NM, šetrne spracované a niekoľko hodín macerované pri zníženej teplote a s obmedzením prístupu vzdušného kyslíka vo všetkých fázach výroby vína. Hotové víno bolo v poslednej fáze výroby dosýtené kysličníkom uhličitým (CO2), ktorý vo forme elegantného perlenia ešte viac vyzdvihuje jeho ovocné tóny a robí jeho chuť ešte vábivejšou.
Víno sýtej žlto-zelenej farby po okrajoch so zlatou iskrou. Vôňou pripomína širokú paletu zrelého exotického ovocia so stopou kvitnúcej ruže a muškátových tónov. Chuť je dlhá, bohatá na ovocné kyseliny, ktoré sú v rovnováhe so zvyškovým cukrom. Je plná tónov tropického ovocia v zmesi manga, papáje, ananásu a jemne pikantného muškátového orieška. Dochuť v spojení s alkoholom a zvyškovým cukrom zanecháva v ústach korenistý pocit.
Odporúčanie k jedlu: sladké ovocné múčniky, tvarohové dezerty, syry s bielou plesňou
Teplota podávania: 9 – 10°C v otvorených kalichoch na biele vína s objemom 300 – 400 ml
Zobraziť viac z vinárstva Chateau Rúbaň