Cabernet Sauvignon Rosé sparkling – ružové, perlivé víno bolo vyrobené z ručne oberaného a triedeného hrozna odrody Cabernet Sauvignon po niekoľkohodinovom macerovaní na šupkách. Kvasný proces prebiehal s využitím čistej kultúry aktívnych vínnych kvasiniek v nerezových nádobách pri regulovanej teplote 13 – 14 °C a bol zastavený pred dokvasením do sucha. Víno bolo následne dosýtené kysličníkom uhličitým (CO2).
Svieže, perlivé víno lososovo-malinovej ružovej farby, výrazne ovocnej atraktívnej vône lesných jahôd, malín a čiernych ríbezlí. Chuť vína je šťavnatá a ovocná, s jahodovo smotanovým podtónom a bohatou štruktúrou pikantných kyselín.
Odporúčanie k jedlu: Čerstvé ovocné a zeleninové šaláty, ľahké krémové polievky, smotanové dezerty z lesného ovocia.
Teplota podávania: 8 – 9 °C v uzavretých kalichoch s objemom 240 – 360 ml
Zobraziť viac z vinárstva Chateau Rúbaň