Hrozno bolo obraté v plnej zrelosti a šetrne spracované s obmedzením prístupu vzdušného kyslíka vo všetkých fázach výroby vína. Alkoholová fermentácia prebehla v nerezových nádobách pri teplote pod 14 – 16 °C, následne bolo víno 3 mesiace ponechané na čistých kvasničných kaloch, na ktorých s premiešavalo. Tým vznikla bohatšia štruktúra chuti s dôrazom na kvetnatý až krémovo-korenistý tón.
Brilantne číre víno jasnej zeleno-zlatistej farby. V decentne ovocno-kvetinovej vôni sú prítomné predovšetkým tóny citrusových plodov a lipového kvetu. Suchá, svieža a súčasne intenzivna chuť pripomína bielu vinohradnícku broskyňu a čerstvé citrusové ovocie. Odrodová sviežosť vína je zvýraznená korenisto-medovou dochuťou.
Odporúčanie k jedlu: pečené bravčové mäso, husacina a lokše s husacou pečienkou
Teplota podávania: 10 – 12 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 400 ml
Zobraziť viac z vinárstva Chateau Rúbaň