Vinárstvo Víno Hubinský
Rodinné vinárstvo Víno Hubinský vyrába víno výhradne z hrozna z vlasných viníc. Hospodári na ploche približne desať hektárov. Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna a odrodovom charaktere vín, v ktorých cítiť prejav pôdy, polohy a ročníka. Prioritou je šetrné spracovanie zamerané na prirodzenosť a vyjadrenie terroiru. Hrozno zberajú výhradne ručne. Výsledkom je odrodové víno, v ktorom sa snúbi práca vinohradníka aj vinára.
Ročník 2018 bude pre bratov Hubinských desiatym. Každým ročníkom kvalitu hrozna a vína posúvajú neustále vyššie. V ročníku 2016 vyrobili dve vína, v ktorých prebiehalo kvasenie spontánne a v roku 2017 už spontánne kvasila väčšina vín a pri tých zvyšných použivajú vybranú “ terroirovú” kvasinku s neutrálnymi kmeňmi. V roku 2017 začali používať ekologické prostriedky na ochranu vinohradov na viac ako 80 %. Do budúcna plánujú väčšiu časť vinohradov obhospodarovať v 100 % ekologickom režime. V priebehu desiatich rokov sa odrodoví profil zúži na šesť odrôd.