Toto výnimočne osviežujúce a jemne korenisté víno je v porovnaní s vínami svojho druhu až prekvapujúco nabité intenzívnou ovocnou vôňou, v ktorej dominujú najmä grapefruit, zelené jablko, minerálne tóny a aróma zeleného korenia.
Víno je zelenožltej farby s výrazným charakterom plnej ovocnej chuti sprevádzanej pikantnou kyselinkou, ktorú na pozadí dotvárajú dlhé mandľové tóny.
Toto víno hrdo nasleduje povesť svetovo najuznávanejších vín svojho druhu a silnú pozíciu umocňuje aj tým, že kvalitu Veltlínskeho zeleného dotvára korenistým a minerálnym charakterom kopcov v Chľabe.
Podávanie vína: Podávajte vychladené na teplotu 10 – 12 °C v pohároch na biele víno s objemom 320 – 380 ml.
Vhodné kombinácie vína a pokrmov: sladkovodné ryby; jedlá z teľacieho mäsa; čerstvé syry